Kleding-en speelgoedbank Burgum zoekt donateurs!

Vijf jaar geleden openden wij als Kleding- en speelgoedbank Burgum onze deuren. Ons doel: mensen die onder de armoedegrens vallen gratis te voorzien van kleding- en speelgoed. Het klinkt vreemd, maar “helaas” groeit het klantenbestand nog steeds. Ook de aanlevering van kleding en speelgoed gaat geweldig. Het is hartverwarmend om zowel de enthousiaste reacties van de mensen die kleding geven als de mensen die kleding krijgen te zien. Ook qua vrijwilligers zijn we zeer tevreden en hebben we een prima ploeg mensen om ons heen verzameld. We voorzien duidelijk in een behoefte en hebben ons bestaansrecht zeker aangetoond. Tijd dus om vooruit te kijken. We zien dan dat op één punt nog verbetering mogelijk is en dat is onze financiële situatie.

Op dit moment bestaan wij dankzij een eenmalige startsubsidie van de gemeente. Deze maakt het mogelijk om gedurende 1 jaar een pand te huren. Wij willen ons goede werk daarna graag voortzetten. Dit betekent dat wij andere bronnen moeten aanboren om ons financieel te ondersteunen. Daarvoor doen wij graag een beroep op u.

Bent u bereid ons financieel te ondersteunen in de vorm van een eenmalige gift of een jaarlijkse bijdrage? Wij zouden hier enorm mee geholpen zijn. Wij zijn inmiddels door de Belastingdienst gekenmerkt als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instellingen) stichting. Dat houdt in dat er mogelijk voor u Belastingvoordelen aan het doen van een eenmalige of periodiek gift zitten. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u. U krijgt van ons ook jaarlijks inzicht in de manier waarop wij uw geld besteden.

Als u meer informatie wilt, neem dan eens een kijkje onder ons kop sponsoren of doneren.

Uw steun is van harte welkom!

2 antwoorden op “Kleding-en speelgoedbank Burgum zoekt donateurs!”

 1. Goedemorgen,
  Omdat ik het een geweldig initiatief vindt om mensen die het nodig hebben gratis kleding en speelgoed te geven, wil ik donateur worden.
  Maar ik vind het niet handig om een bedrag per jaar te doen. Alle donaties die ik doe zijn maandelijks. Zal ik dan maar gewoon via de bank regelen dat er iedere maand tien euro naar jullie wordt overgemaakt?

  Ik heb trouwens ook nog een aantal zakken met kinderkleding, die ga ik binnenkort wel brengen bij het adres in Drachten, aangezien ik daar woon.

  Met vriendelijke groet,
  Mw. Marthe Scheffer

  1. Goedeavond M.M.Scheffer

   Weet niet of er al gereageert is maar konden een tijd niet op de site maar van nu af wel weer.
   Sorry voor de late reactie kleding en speelgoed zijn van harte welkom op donderdags en vrijdags zijn wij open van 9.30 tot 13.30.
   Donaties zijn ook heel erg welkom zijn wij heel blij mee U mag het gewoon iedere maand overmaken super hartelijke dank hier voor.

   Met vriendelijke groet

   Bestuur en vrijwilligers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *